Távkonzultáció

Online tanácsadás
(Táv­konzultáció)

A telefonos vagy digitális táv­konzultáció (videó- vagy hang­hívás) egy modern, utazási időt kímélő megoldás. A mentál­higiénés tanács­adás legtöbb formája – a segítő beszélgetés és az imaginációs gyakorlatok esetén – hasonló lég­körben és hatékonysággal zajlik, mint egy hagyományos alkalom. Amennyiben a megfelelő bizalmi légkört már legalább egy személyes találkozásunk során megtapasztaltuk, akkor várhatóan gördülékeny természetességgel fogunk tudni együtt dolgozni az online térben is.

Időpontot foglalok

Videó- vagy hang­hívás?

Tapasztalatom szerint a konzultáció kiválóan tud működni hagyományos telefonon és digitális konferencia platformokon is. A hang­hívás előnye, hogy akár csukott szemmel és suttogva is beszélhetünk, ami növeli a befelé mélyülés lehetőségét. A videó­hívás előnye, hogy látjuk egymás non­verbális kommunikációs jelzéseit, ezáltal akkor is tudjuk, hogy mi történik épp beszélgető­partnerünkben, amikor „csend van” a másik oldalon.

Hogyan készüljek?

A konzultáció idejére biztosíts magadnak csendes környezetet, ahol zavartalan nyugalomban érzed magad annyira, hogy meg tudj nyílni a hívás közben. Amennyiben relaxációs vizualizációval dolgozunk, akkor jó, ha kényelmesen le tudsz ülni vagy feküdni úgy, hogy a szemed is be tudd hunyni. Figyelj a készüléked akkumulátorának töltöttségére és gondoskodj stabil internet kapcsolatról.

Az a tapasztalatom, hogy a kihangosított hívások során olykor hajlamosak vagyunk nagyobb hang­erővel beszélni, s ez valamelyest az intim és sérülékeny légkör ellen dolgozik. Ezen segíthet, ha mikrofonos fülhallgatót használsz, így akár csukott szemmel és suttogva is beszélhetsz, ami növeli a befelé mélyülés lehetőségét.

Mennyibe kerül?

Az online alkalmak díjai megegyeznek a személyes találkozók díjaival:

Időpont­foglalás

Kapcsolat

Amennyiben további kérdésed van, vagy szeretnél időpontot foglalni, kérlek, keress meg az alábbi elérhetőségeim valamelyikén.

Töltsd ki az alábbi időpontkérő űrlapot és rövid időn belül visszahívlak:

Szilágyi Attila

ELINDULOK.HU
mentálhigiénés
konzultáció
+36-20-571-6499