Szituációs foglalkozás

Dráma­játék
(Szituációs foglalkozás)

Komplex önismereti konzultáció: test­fókusz, mozdulat­meditáció és jelenet­gyakorlat.

„A boldogsághoz vezető út befelé tart. Elcsendesedés és lelassulás. Ezekre van szükséged, ha hallani szeretnéd lelked üzeneteit. A megoldásaid odabent vannak."

A szituációs dráma egy komplex, tapasztalás­alapú önismereti és tudatosság­növelő foglalkozás: kapcsolat­dinamikai analógiás szerep­játékokkal, valamint mozgás-, érintés-, ölelés-, ringatás- és súly­gyakorlatokkal kombinált mentál­higiénés konzultáció. A cél a korai gyermek­kori, valamint a pre- és peri­natális traumák és sérülések feldolgozása a kinetikus ideg­rendszeri kapcsolatok aktiválása és újra­tanítása révén. A kognitív elemző beszélgetéseket kiegészítjük relaxatív és integratív elemekkel: mindfulness, érzet és érzelem, légzés- és test­fókusz, mozdulat­meditáció és jelenet­gyakorlat feladatokkal.

Klasszikus téma­körök

  • Erő: erő­tánc, erő­forrás szimbolika, pszichedelikus tánc; harag-gyakorlatok; kitörés és küzdelem;
  • Bizalom: születés, érkezés, fogadás; egység, bensőségesség, sérülékenység, intimitás;
  • Határ­tartás: vád és bírálat; támadás és védelem; bántalmazás (abúzus) és zaklatás (bullying);
  • Kapcsolódás: találkozás és el­válás; befogadás és elfogadás; meg­tagadás, el­hagyás, el­szakadás és el­utasítás; el­engedés és le­zárás; bizalom-gyakorlatok; kontakt-tánc;

Időpontot foglalok

Mire számítsak?

„Érezni, hogy élek...”

Találkozás, közelség, töltődés, össze­olvadás, el­válás, búcsú, veszteség, gyász, elengedés, újra­kezdés, közeledés, távolodás, be­zárkózás, kin­yílás, el­fogadás, vissza­utasítás, be­fogadás, határ­húzás, dőlés, meg­tartás, zuhanás, meg­érkezés, tánc, harc, erő, győzelem, gyengeség, bukás, esés, össze­omlás, fel­állás, lendület­vétel, áramlás...

Egy szituációs dráma­játék konzultációs alkalom rendszerint kb. 3 órát vesz igénybe:

  1. Az első óra a bevezető beszélgetéssel és a bemelegítő gyakorlatokkal telik (mindfulness, légzés- és test­fókusz, mozdulat­meditáció).
  2. A második órát szánjuk általában a szituációs dráma­játék jeleneteire, melyeket a bevezető beszélgetés során megállapított problémáid analógiáiként építünk fel: első­sorban bodywork és integrative core dynamics módszer­tani elemek alapján, ritkábban család­állítás és pszicho­dráma eszközök alkalmazásával.
  3. A harmadik óra legtöbb esetben a levezetés és a töltődés ideje (érintés-, ölelés- és ringatás­terápiás gyakorlatok segítségével, cuddling, haptonómia és weight flow contact elemek alkalmazásával).

A teljes szituációs dráma­játékot és rend­szerint minden egyes test­fókuszú gyakorlatot verbális fel­dolgozással – kölcsönös élmény-meg­osztással és szó­beli vissza­jelzéssel – zárjuk le.

Hogyan készüljek?

Kényelmes ruházatban érkezz, vagy hozz magaddal csere öltözetet, és az előzetes egyeztetés szerinti személyes védő­fel­szerelést. Át­öltözésre és zuhanyzásra van lehetőség.

Mennyibe kerül?

Az egyéni szituációs dráma­játék konzultáció díja alkalmanként 60.000,- Ft.

Időpontot foglalok

Kapcsolat

Amennyiben további kérdésed van, vagy szeretnél időpontot foglalni, kérlek, keress meg az alábbi elérhetőségeim valamelyikén.

Töltsd ki az alábbi időpontkérő űrlapot és rövid időn belül visszahívlak:

Szilágyi Attila

ELINDULOK.HU
mentálhigiénés
konzultáció
+36-20-571-6499