A képzelet gyógyít

Imaginációs konzultáció
(Fókusz­meditáció)

Változásod sikerének kulcsa az őszinteség, azaz, hogy annyira sérülékenyen meg tudj nyílni a segítő szak­emberrel szemben, hogy gyakorlatilag mindent elmondasz neki, amit gondolsz és érzel. Időnként azonban nehezedre eshet, hogy leplezetlenül megmutasd magad egy idegen embernek. Emiatt az előre­haladásodat első­sorban a saját tudat­talan ön­védelmed akadályozza. Van-e erre a problémára hatékony megoldás?

Az imaginációval kombinált mentál­higiénés konzultáció annyira el­lazult tudat­állapotban történik, hogy feloldja az elfojtás mechanizmusait. Képessé tesz arra, hogy félelmek és gátlások nélkül elemezd a saját viselkedésedet és kijavítsd a hibás gondolkodási sémáidat. Elég bátornak érezheted magad ahhoz, hogy törődéssel fordulj életed fájdalmas pillanatai felé és begyógyítsd a régóta égő sebeidet.

Időpontot foglalok

Hogyan zajlik a tanácsadás?

Az imagináció központi elve, hogy a problémádat, amit szeretnél megoldani, egy valós vagy kitalált fő­szereplő elképzelt történetébe ágyazva vizsgálod, eltávolodva a saját élet­helyzetedtől – mintha csak egy filmet vagy egy szín­darabot néznél kívülről.

A bevezető beszélgetés célja, hogy minél pontosabban beazonosítsd az elakadásod természetét. Ez lehet egy zavaró érzelmi állapot, családi vagy munka­helyi helyzet, magán­életi- vagy karrier­esemény, illetve külső vagy belső konfliktus, ami akadályoz a felszabadult élet­vezetésedben.

Az imaginációs gyakorlat során a kreatív képzeletedet használod arra, hogy egy spontán történeten keresztül megismerd és kijavítsd a problémádhoz vezető hibás tudattalan érzelmi logikádat. Jelenetről-jelenetre haladva egyre tisztábban látod az ok-okozati össze­függéseket és a bajból kivezető utat. Tágítod a saját belső világ­képedet, felfedezed az erőforrásaidat és felül­írod a korábbi hiedelmeidet. Ebből fakad a konzultáció transz­formatív hatása.

A tudattalan szinten meg­tapasztalt belátásnak és az ebből fakadó reménynek köszönhetően az a rossz érzés, amelynek a kioldása érdekében a konzultációt kérted, minden­képpen megszűnik. A befejező feldolgozó beszélgetésben át­tekintjük, hogy várhatóan hogyan fogod átültetni a gyakorlatba a szimbólum­drámában alkalmazott megoldásodat. Felismered, hogyan fogsz majd tovább­lépni ezek után és milyen lépések vannak hátra a teljes megoldásig.

Az alkalom utáni napokban megfigyelheted majd, hogyan változik az életed, különös tekintettel a korábban zavaró problémára adott új reakcióidra. Ez okozza majd benned a végső megnyugvást, mivel ekkor érzékeled a saját bőrödön a megoldásod hatékonyságát.

Időpontot foglalok

Miben segít?

  • Megszabadít (függőségek)
  • Kiszabadít (kapcsolatfüggés, függő kapcsolat)
  • Felszabadít (kommunikációs és szociális gátlások, aggodalom, kétség, szorongás, fóbia, karrier elakadás és kiégés, párkapcsolati konfliktusok, szexuális problémák, féltékenység, irigység, becsapottság, igazságtalanság, kisebbség­érzet, stb.)

Általánosságban fogalmazva: bizalom- és önbizalom problémákban, valamint olyan élet­helyzetek és konfliktusok esetén, amelyekkel kapcsolatban szorongsz vagy aggódsz, illetve tehetetlenül érzed magad.

Mennyire hatékony?

A hatás azonnali, az eredmény mély és végleges. A személyiséged fejlődését azonnal lemérheted az élet­helyzetedre adott érzelmi és viselkedés­beli reakciódon. A szorongásod csökken, a bizalmad és az önbizalmad pedig nő, ahogy megtapasztalod, hogy a problémáidra talált megoldásaid valóban működnek.

Milyen gyors?

Egyes helyzetek akár egyetlen alkalom alatt meg­old­hatóak és jellemzően néhány (legfeljebb 3-5) alkalom alatt a legtöbb akut probléma esetén jelentős változást érhetsz el.

Bizonyos esetekben – pl. krónikus önbizalom­hiány és függőségek esetén – szükséged lehet több alkalmon át tartó együttműködésre. Erre biztosít lehetőséget az elindulok.hu mentor­program.

Mennyibe kerül?

A fókusz­meditációs konzultáció (vizualizáció) díja 40.000,- Ft/alkalom.

Alkalmazható online?

Igen, a vizualizációs fókusz­meditáció módszere alkalmazható online és telefonos táv­konzultáció keretében is.

Hogyan jelentkezhetek?

Kattints az alábbi linkre és vedd fel velem a kapcsolatot telefonon vagy írásban. Ha kitöltöd az időpontkérő űrlapot, hamarosan visszahívlak és elmondhatod, hogy miben kéred a segítségemet. Ha úgy látom, hogy tudok neked segíteni, akkor egyeztetünk egy időpontot a konzultációra.

Időpontot foglalok

Kapcsolat

Amennyiben további kérdésed van, vagy szeretnél időpontot foglalni, kérlek, keress meg az alábbi elérhetőségeim valamelyikén.

Töltsd ki az alábbi időpontkérő űrlapot és rövid időn belül visszahívlak:

Szilágyi Attila

ELINDULOK.HU
mentálhigiénés
konzultáció
+36-20-571-6499