VANITATUM VANITAS, avagy minden hiábavalóság?

Felismeréstől a cselekvésig

Online 4 alkalmas előadás- és beszélgetéssorozat, aktuális közéleti témák mentén, meghívott vendégekkel, a Törött Tükrök Klub szervezésében.

20024. tavaszi csoport: május 5-26. között minden vasárnap este 18:00-tól 21:00 óráig.

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: A regisztráció a 2024. tavaszi eseménysorozatra 2024.05.05. 15:00-kor lezárult.

A 2024. tavaszi csoport alkalmain az egyes témakörökben elhangzott bevezető előadások és interjúk meghallgathatók itt:

https://youtube.com/@Elindulok

Ha szeretnél értesülni a következő évadról, iratkozz fel a levelezőlistámra:

https://elindulok.hu/hirlevel

További kérdés esetén keress nyugodtan.

Üdvözlettel,
Szilágyi Attila
+36205716499
szia@elindulok.hu

Haza és hazátlanság: talpalatnyi menedék

Vendégek

Házigazdák

Miről lesz szó?

A klubestek témái:

1. HIVATÁS és KÜLDETÉS

Munka, karrier, vállalkozás, szakma, vezetés és követés. Hogyan valósítsd meg önmagad? Hogyan találd meg a legfőbb tehetségedet (personal power), és hogyan éld meg azt a lehető legteljesebb mértékben és a világoddal legnagyobb összhangban (ikigai).

2. TESTI és LELKI EGÉSZSÉG

Kiegyensúlyozott jelen-, jövő-, társadalom-, környezet- és éntudatosság. Holisztikus egészségszemlélet: kezelés helyett megőrzés és megelőzés alkalmazott önismereti gyakorlatok (pl.: mindfulness) segítségével.

3. OKTATÁS és NEVELÉS

Személyiség- és készségfejlesztés, alkalmazott drámapedagógiai szemléletben. Mit tehetsz szülőként, oktatási szakemberként (pl.: tanárként, trénerként) és tudatos hallgatóként?

4. TUDÁS és SZABADSÁG

Az Akropolisz visszafoglalása – avagy közösségtudat és széleskörű, szabad köztájékoztatás, mint az apolitika és a párt- (gyűlölet)politika alternatívája. Miért és hogyan hallasd a hangod? Hogyan vigyázz a lelki egyensúlyodra és hogyan kezeld a gátlásaidat (pl.: túlzott felelősségvállalás, kishitűség, csalódástól való félelem)? Hogyan működj együtt azokkal, akikkel sorsközösségben vagytok? Hogyan találd meg a társaid? Hogyan legyetek egymás erőforrásai?

Hogyan zajlik egy alkalom?

Minden alkalom két részből áll: egy témafelelősi felvezetésből és egy résztvevői foglalkozásból.

1. rész – témafelelősi felvezetés

Az első órában a napi témáért felelős meghívott vendégek tartanak előadást vagy interaktív beszélgetést.

2. rész – résztvevői foglalkozás

A második és a harmadik órában zártkörű önismereti csoportot tartunk az összes résztvevő bevonásával, a napi témákat az egyéni szempontok, problémák és megoldások mentén körbejárva. Az érzéseinkről és a nehézségeinkről beszélgetünk spontán és őszintén, valamint arról osztunk meg egymással tapasztalatokat és javaslatokat, hogy hogyan dolgozzuk fel az egyéni gátlásainkat, és ezáltal hogyan legyünk a közösségünkben a kölcsönösen inspiráló együttműködések gyújtópontjai.

Részvételi tudnivalók

Időpontok

2024. május 5., 12., 19. és 26. vasárnap 18:00-21:00

Az eseményekre online tudsz majd becsatlakozni. A videóhívások linkjét a regisztráció során megadott e-mail címre küldöm el neked. Minden alkalom vasárnap este 18:00 órakor kezdődik a napi témafelelősök bevezetőjével. Az interaktív beszélgetés minden alkalommal várhatóan kb. 19:00 órakor kezdődik és kb. 21:00 órakor ér véget. Gyülekező és online technikai teremnyitás minden nap 17:30-tól. Teremzárás 21:30-kor.

Regisztráció és részvételi díj

Jelentkezési űrlap: https://elindulok.hu/ttk/vanitatum-vanitas-2024/regisztracio

Részvételi díj: 40.000,- Ft (100€, 110$, 90£) /fő.

Bankszámlaszám: Raiffeisen, 12010855-00647597-00100003, Szilágyi Attila Sándor ev.

Bankkártyás fizetés: https://revolut.me/elindulok

A fizetés megjegyzésébe, kérlek, írd be az email címedet. Az eseménymeghívót az általad megadott email címre küldöm majd pár napon belül, illetve, ha még nem ismerjük egymást, akkor előtte keresni foglak egy pár perces ismerkedő beszélgetésre is telefonon.

Kiknek szól az eseménysorozat?

Szakembereknek és magánszemélyeknek, egyedülállóknak és családosoknak. Elengedhetetlen, hogy a szimpózium témái közül legalább egy fontos legyen számodra, és nélkülözhetetlen, hogy legyen edzett önreflexiód, valamint kész légy a nyitott, rugalmas, empatikus és konstruktív diskurzusra, valamint a több alkalmon átívelő együttműködésre való elköteleződésre.

Kinek nem szól ez a programsorozat?

Aki számára a fenti témák irrelevánsak, vagy a konstruktív diskurzus fent leírt kereteivel nem tud azonosulni, az nyilvánvalóan nem fog érdeklődni ez iránt a program iránt. Azonban elképzelhető az is, hogy te a csoport helyett inkább személyes segítséget szeretnél kapni abban, hogy választ találj a saját egzisztenciális kérdéseidre. Ez esetben, kérlek, jelentkezz az elindulok.hu önismereti műhely egyéni mentorprogramjára.

Miről nem lesz szó?

Nem agitálunk senkit semmilyen nézethez vagy párthoz. Nem panaszkodunk. Nem gyűlölködünk. Nem hangoztatjuk mások véleményét.

Etikett

A témafelelősi bevezető alatt a mikrofonodat tartsd kikapcsolva. A kamerád lehet kikapcsolt vagy bekapcsolt állapotban. Ha a témafelelős kínál lehetőséget a hozzászólásra, vagy kérdésfeltevésre, amihez te szeretnél csatlakozni, akkor hozzászóláskor kapcsold be a kamerád. Kérdéseket és megjegyzéseket bármikor beírhatsz a videóhíváshoz tartozó csevegésbe, mindig szánunk időt ezek feldolgozására.

A csoportbeszélgetés alatt a kamerád végig legyen bekapcsolt állapotban, akkor is, amikor éppen nem te szólsz hozzá, viszont a mikrofonodat csak akkor hangosítsd fel, amikor szót kapsz. Erről a beszélgetésről nem készül videófelvétel, az elhangzott személyes megosztásokat minden résztvevő köteles csoporttitokként kezelni. Amikor reflektálsz vagy hozzászólsz, akkor kerüld a száraz véleménynyilvánítást és a sértő általánosítást, ehelyett amennyire tudsz, mindig konkrét saját élethelyzetekről és az abban átélt érzéseidről beszélj.

Impresszum

Eseményhirdető: https://elindulok.hu/ttk/vanitatum-vanitas-2024

Jelentkezési űrlap: https://elindulok.hu/ttk/vanitatum-vanitas-2024/regisztracio

Kapcsolat:
Szilágyi Attila
+36(20)5716499
szia@elindulok.hu